Операционна система

В края на Февруари излезе webOS 1.4.0 и за gsm palm pre в Европа. Подробна информация какво включва новата версия може да се намери в съпорт сайта на Palm. Този път update-а е по голям, и изтеглянето му от телефона изисква търпение. Инсталираните пачове трябва да бъдат премахнати преди инсталацията (подобно на ъпгрейда към 1.3.5.2). Процедурата по инсталацията на новата версия, макар и бавна, е безпроблемна.

Няколко дни по късно се появи и Webos Doctor версия 1.4.0. Допълващият го MetaDoctor е достъпен през git:

git clone git://git.webos-internals.org/tools/meta-doctor.git

В Makefile-a може да сетне CARRIER = wr и да се настроят променливите, дефиниращи необходимите функционалности. Готовият ~/build/pre-p100ueu-wr-1.4.0/webosdoctorp100ueu-wr-1.4.0.jar reflash-ва телефона без проблеми.

Независимо кой вариант за ъпгрейд до 1.4.0 ползвате, ще трябва отново да подмените файла с настройките за данни. Manual settings през интерфейса на телефона все още не работи по незнайна причина. Така или иначе, настройки за GLOBUL има готови, за Mobiltel можете да ползвате моя CarrierNetworkSettings.db3.bz2, а ако някой има нужда от настройките за BTC / Vivatel / Vivacom / както-и-да-се-казват-тази-седмица -- да пише коментар. (Файла трябва да се разархивира и запише на телефона по познатия начин (link)).

AppCatalog

AppCatalog-а упорито продължава да не работи. Въпреки това, с някои трикове успях да инсталирам няколко приложения. Ако успея да изведа зависимост на целия процес, ще го опиша подробно.